Vladimir Voronin va fi prezent la summitul NATO

0
42

n
Vladimir Voronin
Preşedintele Vladimir Voronin va pleca la Bucureşti pentru a lua parte la lucrările summit-ului NATO care se va desfăşura în capitala României între 2 şi 4 aprilie.

El însă nu va lua parte la toate întrunirile din cadrul summit-ului, ci va participa la reuniune doar în ziua de joi, 3 aprilie.

Serviciul de presă al preşedinţiei de la Chişinău a anunţat că la Bucureşti Vladimir Voronin va avea întrevederi bilaterale cu preşedintele leton Valdis Zatlers, precum şi cu cel lituanian, Valdas Adamkus.

Preşedintele Voronin pare să participe la acest deoarece Republica Moldova a semnat cu Alianţa Nord-Atlantică un plan individual de acţiuni, aşa-zisul IPAP.

Iată ce spunea Vladimir Voronin acum două săptămâni despre participarea sa la acest summit.

„Voi participa la acest summit. Noi participăm fără nici un statut, deoarece colaborăm cu NATO doar în cadrul programului IPAP. Sunt invitate toate ţările care au semnate cu NATO programe IPAP”, a spus preşedintele.

Deocamdată nu se ştie nimic despre subiectele pe care le va aborda Vladimir Voronin în discuţiile cu preşedinţii leton şi lituanian şi nici dacă el se va întâlni sau nu la Bucureşti cu omologul său român, Traian Băsescu.

http://www.bbc.co.uk/romanian/moldova/story/2008/04/080401_voronin_summit.shtml

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ