Voluntarii zilei: Marin şi Lorena Osoianu

0
49

122-225x300 Lorena este originară din Vaslui, iar Marin din comuna Horeşti, la doar 1 km de graniţa cu România. Şi-au intersectat drumurile la Iaşi şi tot aici şi le-au unit. Acum lucrează la realizarea Marii Uniri, aceea a Basarabiei cu România.

Marin şi-a îndeplinit visul din copilărie: acela de a studia în dreapta Prutului, pentru a fi alături de poporul român. Masterand la Muzică Bizantină în cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, membru al Corului Academic Byzantion din acelaşi oraş, Marin este nedespărţit de soţia sa, care a absolvit Asistenţa Socială la Facultatea de Filosofie din Iaşi. Împreună strâng semnături pentru Basarabia de la prieteni, cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi.

,,Sper ca exemplul nostru să fie urmat de cât mai mulţi tineri şi nu numai, pentru că cei care doresc să semneze sunt foarte mulţi, dar numărul de voluntari insuficient. Noi facem Unirea! Aşa să ajute Dumnezeu!“, ne-a spus deschis Marin.

În fiecare duminică, Lorena mai colectează semnaturi în bisericile din Iaşi şi plăcută i-a fost împrejurarea când parohul Iulian Necula de la Biserica Bunavestire din Iaşi a făcut câteva precizări în legătură cu campania ,,Aducem Basarabia acasă” la slujba de duminică, 26 mai.

Marin a reuşit să deschidă un punct fix pentru strângerea semnăturilor cu ajutorul Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi din Iaşi (ASCOR), la sediul acesteia din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae”, sub oblăduirea îndemnului ,,Să îi aducem acasă”.

Marin şi Lorena Osoianu oferă exemplul concret al adevărului exprimat de zicala românească ,,Unde-s doi puterea creşte”, iar noi îi desemnăm cu respect ,,voluntari ai zilei”.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te pe www.basarabia-acasa.ro/voluntari.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ