Voluntarul zilei: Alina Ieremciuc

0
68

Alina-Ieremciuc-300x200 A ales să studieze în Italia pentru a-şi forma o altă viziune asupra lumii în general şi a României în particular. Facultatea de Ştiinţe Politice din Roma i-a asigurat realizarea acestui obiectiv.

Tot în capitala Italiei strânge semnături pentru Basarabia. Alina Ieremciuc iubeşte istoria şi nu neaparat cea scrisă de învingători. Despre Platforma Civică Acţiunea 2012 a aflat atunci când în cadrul săptămânii altfel de şcoală ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, voluntarii noştri au ţinut cursul ,,O oră de istorie pentru Basarabia” în peste 200 de instituţii de învăţământ din România. Apoi s-a informat asupra celei mai recente şi ample campanii a coaliţiei noastre. ,,Am înţeles că scopul e în concordanţă cu ceea ce gândesc: că Basarabia a fost şi este România şi că a venit momentul să se întoarcă la spaţiul ei firesc, Acasă!“, ne-a povestit Alina.

Aşa că studenta noastră din Roma nu a stat mult pe gânduri şi a cerut sprijinul unei basarabence, ,,mai româncă decât majoritatea românilor” pe care Alina îi cunoaşte, doamna Tatiana Ciobanu, coordonator al asociaţiei ,,Dacia”. ,,Ne-am adunat forţele şi am reuşit mica noastră Unire: eu din partea stângă, ea din partea dreaptă a Prutului, aici, pe pământ italian. Dacă aici, departe de Ţară se poate, de ce să nu fie posibil şi Acasă?!“, s-a întrebat retoric tânăra entuziastă.

Roma-300x200 Alina mai consideră că despărţirea între românii de pe-un mal şi altul al Prutului a fost lungă, dar nu suficient de lungă cât să şteargă memoria istorică. Pentru voluntarul nostru, campania ,,Aducem Basarabia acasă” are menirea de a lansa şi un semnal către fraţii basarabeni: ei nu au fost uitaţi.

De-a lungul procesului colectării de semnături, Alina a întâlnit persoane cărora li s-au umplut ochii de lacrimi când au auzit că semnează pentru un frate de-al lor. ,,Ca dovadă, dacă mai era nevoie, că sângele apă nu se face!”, a concluzionat aceasta.

Alina Ieremciuc ne transmite din Roma că avem toată susţinerea din partea ei şi a altor români de lângă ea, cu suflet mare. Iar noi comunicăm pe această cale că o desemnăm cu mândrie ,,voluntarul zilei”.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te pe www.basarabia acasa.ro/voluntari.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ