Voluntarul zilei: Andrada-Georgiana Nacu

0
69

8570_271067236373443_1579966221_n-225x300 Andrada-Georgiana Nacu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Precum cei mai mulţi adolescenţi de vârsta sa, o pasionează muzica, dansul şi lectura, însă ce o deosebeşte de aceştia este implicarea în acţiuni de voluntariat.

Să câştige experienţă şi să îşi dezvolte abilitatea de a comunica şi socializa cu diverse persoane din afara cercului de cunoscuţi sunt aspectele care au determinat-o iniţial pe Andrada să se alăture altor voluntari din Piatra Neamţ în campania ,,Aducem Basarabia acasă”. Apoi, însă, colectând semnături la cortul instalat în faţa monumentului domnitorului Ştefan cel Mare, eleva de liceu a simţit că face asta dintr-un sentiment de patriotism.

,,La început am avut câteva emoţii, dar după ce am ascultat o poveste impresionantă a unui domn mi-am dat seama cât de mult contează această unire cu Basarabia. Îmi povestea cu mult dor şi cu lacrimi în ochi despre fraţii lui din Republica Moldova şi cât de greu îi este să stea departe de ei, fără să îi poată vedea mai mult de o dată sau de două ori pe an“, ne-a explicat Andrada. Acest caz a ambiţionat-o si mai mult să lupte pentru ceea ce ne apartine, dar mai ales să îi ajute pe cei nostalgici să revadă persoane dragi, aflate dincolo de Prut.

Andrada a descoperit prin realitatea din teren realitatea din manuale, completată de emoţii şi aşteptări, iar sufletul ei astfel îmbogăţit merită cu prisosinţă şi bucuria de a primi titlul de ,,voluntarul zilei”.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te pe basarabia acasa.ro/voluntari.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ