Voluntarul zilei: Cezara Cotogoi-Muscinschi | BASARABIA

0
69

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Cezara Cotogoi-Muscinschi locuiește în Chișinău și are 18 ani. Preț de câteva luni nu mai e nici elevă, dar nici studentă, însă asta nu a făcut-o să uite că-i româncă. După ce-a trăit la Bălți, apoi la Sângerei, ea și-a dat seamna că acest calificativ îi e esențial. În calitate de voluntar nu e pentru prima oară, dat fiind faptul că pentru ea voluntariatul a devenit un stil de viață, la condițiile căruia se poate adapta cu ușurință, pasiunea pentru ceea ce face distrugând miturile clasice.

,,Am decis să mă implic în campania ,,Aducem Basarabia acasă” fiindcă mă simt responsabilă de soara Basarabiei. În primul rând fac ceea ce fac pentru mine și pentru urmașii mei. Nu vreau ca românismul dintre Nistru și Prut să moară din cauza unor așa-numiți ,,patrioți”, nu vreau să mi se indice cine sunt, ce limbă vorbesc și cine sunt strămoșii mei. Iar celor care doresc să ne pună granițe pe Prut le spun că nicio frontieră, nicio sârmă ghimpată nu va stinge flacăra românismului din sufletul meu”, declară tânăra unionistă.

Emoțiile Cezarei ajung a fi dublate datorită oamenilor ce-i împărtășesc idealul. Ea știe că dacă nu-ți făurești viitorul cu mâna ta, nu o va face nimeni mai bine. Și-i îndeamnă pe toți tinerii să se implice activ în proiectele inițiate, menite ,,să apropie malurile Prutului pentru a redeveni ceea ce-am fost, un singur trup și suflet”.

Voluntarul zilei de mâine poți fi chiar tu! Înscrie-te aici.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ