Voluntarul zilei: Dorel Adam

0
56

dorel-273x300 Originar din Chişinău, Dorel Adam este student în anul I al Facultăţii de Inginerie din Bacău. Debordează de energie şi este înconjurat de o mulţime de prieteni, mare parte dintre aceştia fiind familiarizaţi cu “concertele” la chitară pe care tânărul le oferă gratuit, în cămin.

Dorel se remarcă uşor prin diversitatea pasiunilor: urmăreşte constant documentare legate de domeniul psihologiei, este suporter al echipei Zimbru, pedalează ori de câte ori are timp liber, pe bicicletă având la activ şi un tur al Moldovei, recită cu înflăcărare şi cu dulcele accent moldovenesc ,,Scrisoare din Basarabia” a regretatului Grigore Vieru.
A fost foarte activ în campania ,,O oră pentru Basarabia” în liceele din judeţul Bacău, iar în prezent strânge semnături pentru Basarabia de la orcine îi iese în cale, chiar şi de la profesori, imediat după examene.

Ca un adevarat luptător în care pare că trăieşte eroismul răbdător al străbunilor, Dorel explică băcăuanilor situaţia românilor de peste Prut şi greutăţile cu care aceştia se confruntă, chiar şi celor care nu au actele la ei şi nu pot semna. A închegat o amplă echipă pentru campania ,,Aducem Basarabia acasă”, reuşind să mobilizeze o mare parte dintre colegii de la cămin.

Cine ar putea uita ziua în care Dorel a ieşit pe coridorul întunecat şi pustiu al căminului studenţesc bătând cu o lingură în cratiţa de aluminiu pentru a da alarma de trezire şi îndemnul de a face istorie? ,,Nu putem fi indiferenţi la ceea ce priveşte viitorul ţării”, afirmă cu tărie activistul nostru basarabean. Pentru imboldul şi însufleţirea pe care o emană celor din jur, îl desemnăm pe Dorel ,,voluntarul zilei”.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te pe www.basarabia-acasa.ro/voluntari.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ