Voluntarul zilei: Eugen Vasilachi | BASARABIA

0
64

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Uneori pășim neștiind spre ce sau spre unde ne poartă pașii prin viață. Situații și decizii spontane ne pot schimba orientarea, ziua, dar și destinul, ceea ce se întâmplă de cele mai multe ori fără a ne da noi acordul, involuntar.

Nu a știut nimic despre Acțiunea 2012, dar de îndată ce privirea i s-a tamponat de cortul nostru, a decis că cel mai eficient lucru pe care-l poate face într-o zi ca cea de 28 iunie e să-și dedice timpul cauzei naționale. Eugen Vasilachi are doar 16 ani și e din Chișinău, pasionat fiind de istorie, politică și relații interumane, el consideră că crearea și menținerea unor legături strânse între românii din stânga Prutului cu cei din dreapta râului ar facilita procesul de apropiere a celor două maluri.

Dorința lui de a schimba lucrurile, precum afirmă el însuși, vine din interior, din suflet, pentru că ,,de mic copil am fost crescut între cărți de istorie și discuții pe marginea temei reîntregirii Țării. Pentru început aveam emoții când trebuia să le vorbesc oamenilor care veneau la cort despre inițiativă, apoi mi-am zis că și de mine depinde reușita campaniei. Pentru mine a fost o zi specială. Când îi vedeam pe oamenii care semnau cu zâmbetul pe buze mă gândeam cât de norocos sunt că am posibilitatea să fac ceva pentru cauză, cât de frumoasă are să fie ziua când se va face Unirea, dar și cât de mult pierd unii, neimplicându-se fie pentru că nu au curaj, fie pentru că sunt indiferenți. Totodată, îmi pare rău pentru că basarabenii care au cetățenie română și domiciliu în străinătate nu pot semna, fiindcă am fi mult mai mulți”.

Eugen e un exemplu viu de manifest, el dorește să vadă Unirea cu ochii proprii și e românul care ține neapărat să dedice cât mai mult timp cauzei naționale, susținând și promovând realitate care zice că Basarabia e România și divulgându-ne pentru final că se implică în astfel de acțiuni de voluntariat pentru prima dată, dar asta-l face împlinit.

Mâine poți ajunge tu voluntarul zilei! Înscrierile se fac aici.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ