Voluntarul zilei: Florin Claudiu Muscalu

0
78

Florin_Claudiu_Muscalu_voluntar_din_Petrosani-225x300 Se formează ca asistent medial generalist la ,,Carol Davila”, în Petroşani, şi practică activismul civic legat de ecologizări şi restaurări de monumente.

Suporter al echipei de fotbal Jiul Petroşani, nu ratează nici măcar o ocazie de a merge la meciurile naţionalei cu prietenii de la ,,Honor et Patria”. Însă ceea ce îl motivează cel mai mult pe Florin Claudiu Muscalu să fie activ social este cauza unificării României cu Basarabia.

În decursul ultimului an a trecut Prutul de trei ori şi s-a implicat activ în toate manifestaţiile unioniste desfăşurate de Platforma Civică Acţiunea 2012. Tânărul de 21 de ani consider că are o datorie faţă de ţara în care s-a născut: să contribuie la readucerea teritoriilor şi a populaţiilor româneşti pe făgaşul firescului, acasă, în Ţara Mamă. ,,Fie săraci, fie bogaţi, fie buni sau răi, suntem o apă şi un pământ”, consideră Florin, care a decis să sprijine în calitate de voluntar şi campania ,,Aducem Basarabia acasă”.

Tânărul din Petroşani este conştient că în funcţie de cât de repede se strâng semnăturile vom putea previziona deznodământul din Parlamentul României: adoptarea pachetului legislativ pentru Basarabia. Florin a rămas plăcut impresionat că în liceele în care a colectat semnături, elevii din clasele terminale cunoşteau specificul campaniei noastre, precum şi adevărul istoric despre Basarabia. Totodată, mai mulţi profesori de istorie întâlniţi i-au făgăduit voluntarul nostrum că îl vor ajuta în campanie, în limita timpului liber. Florin ne-a mai informat şi că în formularele lui de semnături apare numele deputatului de Valea Jiului Cornel-Cristian Resmeriţă.

Pentru constanţă în acţiuni, puterea de convingere şi încrederea în reuşita campaniei ,,Aducem Basarabia acasă”, îl desemnăm pe Florin Claudiu Muscalu ,voluntarul zilei”.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ