Voluntarul zilei: Ionuţ Iumer Derwish

0
55

 

Iumer-300x225 De origine română şi arabă, tânărul Ionuţ Iumer Derwish, specialist în relaţii publice, urmăreşte de mai multă vreme prin intermediul Internetului acţiunile unioniste. Ca un bun cetăţean, a lepădat activismul de tastatură pentru cel de teren. Prima manifestaţie de acest fel la care a participat a fost Marşul Unirii de la Bucureşti, organizat la 21 octombrie 2012, când mai mult de 3000 de români au defilat pentru realizarea idealului reîntregirii naţionale, prin unificarea celor două maluri ale Prutului.

S-a implicat tot în capitală, cu entuziasm, în cea mai recentă campanie a noastră, ,,Aducem Basarabia acasă” şi drept consecinţă a unei drame personale în familia sa: în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, străbunica lui a fost căsătorită cu un ofiţer al armatei române. La intrarea ruşilor în România, aceştia l-au executat pe străbunic, iar străbunica a fost deportată în Bărăgan cu un copil mic de 4 ani. Familia lui Ionuţ se numără printre cele care au vărsat lacrimi amare la pierderea teritoriilor de peste Prut din 1944.

Ionuţ este voluntar pentru Basarabia din respect pentru istoria familiei sale, dar şi a neamului românesc. Îi acordăm titlul de ,,voluntar al zilei” şi îi mulţumim pentru efortul pe care îl depune în slujba cauzei naţionale a reunificării.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te pe basarabia acasa.ro/voluntari.

www.basarabia-acasa.ro

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ