Voluntarul zilei: Larisa-Dorinela Grămescu

0
54

943360_271067216373445_1946887954_n-225x300 Larisa-Dorinela Grămescu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” din Piatra Neamţ. La numai 15 ani, Larisa a ales să se implice activ în cadrul campaniei noastre ,,din motive diametral opuse vanităţii, după un scurt moment de antistereotipizare (imaginară) postbelică a mitului relaţiei României cu teritoriul dintre Prut şi Nistru“.

Larisa se simte parte a generaţiei care schimbă cursul istoriei. Campania ,,Aducem Basarabia acasă” a determinat-o pe tânăra din Piatra Neamţ să îşi imagineze o frumoasă Românie unită, ,,ca în timpul lui Ferdinand I“, ,,un popor care se mândreşte, în întregimea sa, cu 3 strămoşi legendari – “Mihai, Ştefan, Corvine”, eroi ai tuturor“, ,,un neam românesc reunit sub tricolorul democraţiei şi nu o promiscuitate etnică şi culturală“, ne-a descris Larisa viziunea sa.

Voluntarul nostru din Piatra este conştient că mulţi români se lasă amăgiţi de mirajul Occidentului, de avantajele pe termen scurt ale migraţiei, însă consideră că ar trebui în primă instanţă să evalueze aspectele istorice care conferă unitate tuturor românilor. ,,Generaţia noastră poate să distrugă orice frontieră, având ca principală armă “logosul”, suntem mai liberi ca oricând şi suntem capabili să transcedem spre mai bine“, este convinsă Larisa.

Eleva de 15 ani lansează prin sprijinul său zilnic în revenirea Basarabiei acasă, concretizat prin strângerea de semnături, şi un apel către ,,românul autentic care zace introvertit, destrămat în fiecare particulă: să se recompună în scopul reîntregirii naționale“.

Larisa oferă un exemplu pozitiv tuturor celor care doresc schimbarea la faţă a României, dar nu cunosc de unde şi cu ce să înceapă. Ea este ,,voluntarul zilei”, iar mâine poate veni rândul tău!

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ