Voluntarul zilei: Radu Mihai

0
54

Radu_Mihai_voluntar_Targoviste_foto_stanga-300x225 S-a născut în Braşov, dar locuieşte şi studiază în Târgovişte. Elev în clasa a XI-a, nu are legături directe cu Basarabia, nici origini sau rude apropiate de peste Prut. Nu a cunoscut partea de răsărit a Moldovei la faţa locului. În ciuda acestor aspecte, Radu Mihai strânge semnături pentru a aduce Basarabia acasă.

,,Ar trebui să ne intereseze pe toţi, prin simplul fapt că suntem români“, afirmă cu tărie Radu. Voluntarul nostru din judeţul Dâmboviţa ne povesteşte că articolele despre Basarabia publicate în Timpul de marele Eminescu i-au trezit conştiinţa. ,,Suntem un popor înfricoşat, amorţit, iar sarcina trezirii acestuia ne revine fiecăruia dintre noi şi mai ales nouă, tinerilor“, este de părere liceanul.

Radu Mihai contribuie la revenirea Basarabiei pe făgaşul natural din convingerea că luptă alături de ceilalţi români sufletişti, cu memoria vie, pentru un obiectiv măreţ, naţional, mai presus de interesele personale. Pentru încrederea în realizarea idealului reîntregirii naţionale, perseverenţă şi contribuţia constantă, îl desemnăm pe Radu ,,voluntarul zilei”.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ