Voluntarul zilei: Romulus-Andrei Bena

0
136

 

600693_10151036932041789_744084516_n

Vă amintiţi cum eram învăţaţi în clasele primare că România arată precum un buchet de flori care îşi hidratează firele în Marea Neagră? Percepţia Anei Blandiana devenea şi percepţia noastră. Pe Romulus-Andrei Bena nu l-ar deranja câtuşi de puţin ca buchetul acesta să îşi modifice forma care îl impresiona în copilărie. Buchetul trebuie să fie mai bogat prin Unirea cu Basarabia, este de părere voluntarul nostru perseverent.

Jurist, preţuind urbanul în toate aspectele sale, activist pentru schimbările la faţă ale României în mai frumos şi mai eficient, Romulus este unul dintre acei bucureşteni care resuscitează românismul din tine. Basarabia l-a impresionat şi l-a cucerit iremediabil. ,,Brazda de pământ ne-eliberată” trebuie repusă în drepturi, deoarece reconstituită schimonosit într-un stat nonviabil, Republica Moldova asaltată de tezele şi experimentele moldoveniste nu oferă nici prosperitate, nici drepturi naţionale.

Romulus nu are mult timp liber pentru că şi-l ocupă. Astfel că atunci când a debutat campania de strângere a 200 000 de semnături pentru Basarabia, a fost printre primii interesaţi să stea la corturi câte patru ore pe zi. ,,Miza este ca minoritatea unionistă activă să determine o schimbare de societate şi o conştientizare că moldovenii sunt tot români (moldoveni ca identitate regională doar) şi că interesul naţional, dar şi interesul lor concret, este unirea cu România ca unică şansă de prosperitate, securitate şi libertate. Pentru că până una alta, România este membră a structurilor UE şi Nato, dar moldovenii sunt în continuare la mila Rusiei”, ne împărtăşeşte voluntarul nostru din Bucureşti.

La punctele de colectare a întâlnit tot soiul de oameni: unii care veneau special să semneze, care cunoşteau detalii despre campanie, unii care nu ştiau, dar care ar fi făcut orice le-ar fi stat în putere pentru Basarabia românească. ,,La corturi dai și peste oameni care nu vor să semneze, nu au documentele la ei, alții nu vor Unirea din diverse motive. Iar multora le e frică de Rusia sau sunt cras dezinformaţi despre Basarabia. Sau care spun că EI trebuie să vrea cu noi. De parcă ei au îndatoriri şi noi nu. Toţi suntem români, avem îndatoriri egale”, ne mai povesteşte Romulus.

Unirea cu Republica Moldova trebuie să ajungă prioritate naţională asumată. Este obiectivul lui Romulus, dar şi al altor câteva sute de voluntari ai Acţiunii 2012. ,,Basarabenii sunt ca noi, este un motiv suficient”, concluzionează bucureşteanul patriot, căruia îi acordăm titlul de ,,voluntar al zilei”, în speranţa că va reprezenta un exemplu pentru orice român preocupat de istorie şi neam, mai presus de interesele trecătoare ale vieţii cotidiene.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te la basarabia acasa.ro/voluntari.

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ