Voluntarul zilei: Roxana Zglimbea

0
397

 

Moldoveancă din dreapta Prutului, din județul Bacău, Roxana Zglimbea a participat la marșurile pentru Basarabia încă din 2013, fără a-i cunoaște pe organizatori. Însă imediat ce i-a cunoscut, a și decis să se implice în mișcarea unionistă, să sprijine prin acțiuni de voluntariat împlinirea idealului national al ReUnirii.

14627844_1149815445105936_864907170_n

Venită la București pentru a urma Facultatea de Limbi Străine, Roxana a ales voluntariatul ca stil de viață, împletindu-se cu preocupările pentru muzica, dansul și portul popular.

22 de ani nu îi trăiești degeaba dacă îi aduci în slujba unui proiect national – la prima vedere sună pretențios, dar „în teren” asta a presupus că Roxana a fost mereu acolo unde s-a strigat apelul: la echipa de sunat și invitat sute de persoane la evenimentele unioniste desfășurate de Acțiunea 2012, la lipit afișe și abțibilduri, la distribuit materiale, la reorganizat și înfrumusețat sediul, în deplasările peste Prut, la menținut buna dispoziție în autocare prin fredonarea cu talent a celor mai cunoscute piese din folclorul românesc.

Marșul Unirii din 22 octombrie a mobilizat-o din nou pe Roxana. „Realitatea e că Moldova de pe ambele maluri ale Prutului e parte a României Mari și trebuie luptat ca lucrurile să revină la normal și ca hotarul nedrept să dispară”, consideră moldoveanca noastră, căreia astăzi îi conferim titlul de „voluntarul zilei”.

Mâine poate veni rândul tău. Alătură-te echipei noastre completând formularul de înscriere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ