Voronin: “Băsescu să-şi caute de treabă acasă, în România! Eu mă duc la Moscova”

1
130


Liderul PCRM si fostul sef al statului, Vladimir Voronin, spune ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu are ce cauta in tara noastra. “Basescu sa-si caute de treaba acasa, in Romania!”, a declarat astazi Vladimir Voronin jurnalistilor.

Ex-presedintele a precizat ca acum “nu este momentul oportun pentru aceasta vizita”.

“Situatia este de asa natura la noi in tara, incat nu este cazul se fie invitati oaspetii”, a spus Voronin.

“Nu avem un presedinte, situatia este tensionata din toate partile”, a adaugat liderul PCRM.

Voronin a anuntat, de asemenea, ca nu va avea o intrevedere cu Basescu pentru ca se va afla pe 27 ianuarie la Moscova.

“Ma intalnesc cu Patriarhul Moscovei, Chiril. Am avut o intelegere cu dumnealui in ziua intronizarii in calitate de Patriarh ca noi o sa ne revedem. Au avut loc tot felul de evenimente, dintr-o parte si din alta, si s-a taraganat. Acum este ocazia sa se petreaca acest eveniment”, a specificat Vladimir Voronin.

El a mentionat ca se vede cu capul Bisericii Ortodoxe Ruse “in calitate de credincios” si ca va mai avea si alte intrevederi, inclusiv de ordin politic, fara a dezvalui cu cine se va intalni.

Presedintele Romaniei Traian Basescu va intreprinde, maine si poimane, o vizita oficiala in Republica Moldova, la invitatia presedintelui interimar Mihai Ghimpu.

Seful statului roman va avea la Chisinau intrevederi cu presedintele interimar, premierul, primarul capitalei si cu reprezentanti ai tuturor fractiunilor din Parlamentul Republicii Moldova.
Sursa: Stirea Zilei

Declaratiile lui Vladimir Voronin sunt date la iesirea de la Procuratura Generala a republicii Moldova, institutie pe care o „viziteaza” pentru a doua oara consecutiv, pentru a oferi detalii despre rolul sau in violentele din 7 aprilie. Un reportaj de la prima zi de audieri, realizat de Publika TV:

1 COMENTARIU

  1. de ce il mai puneti pe voronin pe site, ca deja basarabenii sau saturat de el… nu vedeti ca ii un rus si n-are nimic de-a face cu basarabia el iubeste mai mult russia decat basarabia. despre el ar fi trebuit sa uitam…vorona nu iubeste nici limba nici poporul basarabean el este de partea minoritatilor mai ales a russilor…

LĂSAȚI UN MESAJ