Voronin a fugit de secetă în Grecia

0
44

Preşedintele Vladimir Voronin a plecat într-un concediu de două săptămâni în Republica Elenă. Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Preşedinţiei, odihna sejurul preşedintelui va începe la 6 august şi va dura până la 20 august.


Presa de la Chişinău reaminteşte, totodată, că şi anul trecut, aproximativ în aceeaşi perioadă, Vladimir Voronin şi-a petrecut o parte din vacanţă în Grecia, într-o localitate din preajma Muntelui Athos. Revenit la Chişinău pentru o scurtă pauză legată de aniversarea eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă şi de Ziua Republicii, Vladimir Voronin şi-a prelungit concediul în Karlovy Vary, Republica Cehă.

Politicienii preferă odihna activă

Preşedintele Vladimir Voronin a plecat într-o vacanţă de două săptămâni în Republica Elenă. Dumneavoastră unde intenţionaţi să vă odihniţi?

Dumitru Diacov, Preşedintele Partidului Democrat:

Eu m-am odihnit o săptămână la soacra mea. Totodată, am primit o invitaţie din partea unui prieten să mă odihnesc în Austria, la un sanatoriu. Cred că am să accept invitaţia, fiindcă am nevoie de un tratament. Deşi dl Voronin a plecat în Grecia, consider totuşi că-i mai bine atunci când un preşedinte se odihneşte în ţară. Însă sunt multe cazuri când preşedinţii multor state pleacă în afara ţării. Este o opţiune liberă.

Oleg Cernei, consilier AMN în Consiliul Municipal Chişinău:

Noi nu ne permitem luxul să petrecem vacanţa, aşa cum îşi permite şeful statului, prim-ministrul şi alţii. În calitate de consilier, având în vedere situaţia dificilă din Consiliul Municipal, îmi voi petrece vacanţa la primăria municipiului Chişinău.

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal:

Eu voi face un tratament. Nu am posibilitatea să plec în Grecia, ca dl preşedinte Voronin, de aceea voi pleca la un sanatoriu în Ucraina.

Vlad Cubreacov, deputat PPCD:

Avem foarte mult de lucru în Parlament. Îmi voi petrece vacanţa, întâlnindu-mă cu alegătorii. Nu voi pleca nicăieri, voi petrece timpul liber în Republica Moldova.

Alexandru Corduneanu, consilier PPCD în Consiliul Municipal Chişinău:

Nici nu vă pot spune dacă voi avea vacanţă sau nu, din cauza problemelor pe care le avem în Consiliul Municipal. Problemele oraşului de asemenea necesită o rezolvare imediată. Poate dacă voi avea timp liber, voi pleca pentru câteva zile cu soţia la munte.

Ştefan Secăreanu, deputat PPCD:

Avem foarte mult de lucru. Nu prea am avut posibilităţi de odihnă în ultimii ani. Avem mult de lucru şi în Parlament. Voi încerca, totuşi, să-mi duc măcar copii pe câteva zile la mare.

Vladimir Filat, deputat PD:
Eu sunt deja în vacanţă, în sudul Franţei, cu familia. Marea majoritate îşi petrece vacanţa prin Belarus sau la ţară, eu am ales un loc care merită vizitat. Vreau să le arăt copiilor şi alte locuri, decât ceea ce au văzut până acum.

Ecaterina TRIFAN, FLUX

sursa:flux.md�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ