Voronin bate iar campii vorbind de semnarea Tratatului „in limbile oficiale ale fiecarui stat”

0
58

Negocierile pentru semnarea Tratatului politic de baza si Acordului privind frontiera moldo-romana sunt aproape terminate, a declarat miercuri, 23 iulie, in cadrul unei conferinte de presa Vladimir Voronin, informeaza Unimedia, preluata de Romanian Global News.

Potrivit lui Voronin, au fost depasite toate problemele, inclusiv cele ce tin de limba in care vor fi elaborate documentele, fiind aleasa formula „in limbile oficiale ale fiecarui stat”. ”R. Moldova este gata sa semneze cele doua documente, indiferent de ordinea in care o va dori Bucurestiul. Ramane a fi luata doar decizia politica a conducerii Romaniei”, a spus Vladimir Voronin. Conventia privind micul trafic la frontiera va fi semnata numai dupa semnarea si ratificarea Acordul privind frontiera, a reiterat presedintele de la Chisinau.
Vladimir Voronin a subliniat ca vizita ministrului roman de externe, Lazar Comanescu, a fost „una dintre cele mai rezultative si constructive vizite ale unui demnitar roman la Chisinau” din timpul mandatului sau de presedinte al Basarabiei. „Discutiile au demonstrat ca Romania si R. Moldova sunt capabile sa hotarasca problemele existente”.
Consultate de Romanian Global News, surse oficiale importante din Romania au declarat ca nu se pune problema semnarii documentelor respective care ar aduce un prejudiciu imens romanilor si interesului national.
Asta daca nu cumva ministrul de externe Lazar Comanescu nu lucreaza pentru un alt stat ostil intereselor romanesti….Cel putin asta ar putea fi interpretarea lipsei de reactie a MAE la declaratiile lui Voronin

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ