Voronin permite cu uşurinţă renunţarea la cetăţenia Republicii Moldova

0
50

Voronin
După ce a declarat că nu mai vrea să fie şi preşedintele românilor din Republica Moldova, liderul comunist pro-rus de la Chişinău, Vladimir Voronin, semnează cu sutele decrete de renunţare la cetăţenia moldovească. Aşa îşi începe articolul său, jurnalistul basarabean Vitalie Călugăreanu care a publicat, recent, un articol pentru portalul Deutch-Well. Jurnalistul menţionează că după ce aproape un million de cetăţeni moldoveni au plecat peste hotare apare o nouă tendinţă – renunţarea la cetăţenia moldovenească. Subiectul ce a intrat şi în atenţia agenţiei de presă Mediafax şi a ziarului Gândul din România este unul alarmant pentru genofondul Republicii Moldova. Potrivit Monitorului Oficial, decretele prezidenţiale legiferează renunţarea la cetăţenia Republicii Moldova a circa 289 de personae.

Sursa citată precizează că este pentru prima dată când un număr atât de mare de moldoveni renunţă concomitent la cetăţenie. Şi asta chiar dacă puterea comunistă de la Chişinău a legiferat acum cinci ani dubla cetăţenie. În totală contradicţie cu legiferarea dublei cetăţenii, la începutul acestui an, Legislativul de la Chişinău a adoptat o lege care interzice persoanelor cu dublă cetăţenie să ocupe funcţii publice şi elective.

Analiştii politici de la Chişinău susţin că prin acest act legislativ puterea comunistă încearcă să împiedice principalii lideri ai opoziţiei democratice, majoritatea deţinători şi ai cetăţeniei române, să se înscrie în decisiva, pentru comunişti, cursă electorală din 2009.

După publicarea de ieri în „Monitorul Oficial”, cele 289 de persoane nu mai sunt cetăţeni moldoveni. Majoritatea din ei sunt români, iar uşurinţa cu care Vladimir Voronin le-a permis acestora să renunţe la cetăţenia moldovenească este de înţeles dacă ne amintim de declaraţia sa potrivit căreia el nu mai vrea să fie şi preşedintele românilor din Republica Moldova.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5165

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ