Voronin pregătește venirea la putere și interzicerea studiilor în România pentru basarabeni

3
205

voronin studenti basarabeni Romania Vladimir Voronin e pregătit să fie iar președinte al Republicii Moldova după alegerile din 28 noiembrie. Atât de pregătit încât se pare că în cabinetele PCRM circulă un plan de răzbunare pe studenții moldoveni care învață în România. De altfel, România a fost acuzată de nenumărate ori că îi îndoctrinează pe studenții basarabeni cu idei „imperialiste”.

Astfel, conform portalului Curaj.net:

Potrivit unui plan secret de operațiuni, numit “чемодан”, elaborat de fostul director al SIS, Artur Reșetnicov și semnat de Vladimir Voronin, elevii și studenții care au mers la studii anul acesta în România vor fi ultima generație cărora li se va permite acest lucru. De asemenea, cei care învață în prezent în România vor fi impuși să-și părăsească actualele locuri de învățământ pentru locuri similar în Republica Moldova. Celor care vor refuza li se va interzice să iasă din țară, reținându-li-se pașaportul.

Amintim că studenții basarabeni care învață în România au avut probleme în a reveni în Republica Moldova după alegerile din 5 aprilie 2009. De asemenea, proba de bacalaureat desfășurată în vara lui 2009, pe baza căreia se făcea admiterea la facultățile din România, s-a caracterizat prin diferite piedici puse concurenților.

3 COMENTARII

  1. corect este
    „celor care învață în prezent în România li se va impune să”
    și nu
    „cei care învață în prezent în România vor fi impuși să”

LĂSAȚI UN MESAJ