Votează pentru Basarabia

1
115

OSBB (Organizația Studenților Basarabeni din București) a lansat luni, 8 noiembrie, campania Votează pentru Basarabia. Membrii organizației organizează în aceeași zi și o întâlnire cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, venit la București pentru Summit-ul Dunării.

Studenții basarabeni din organizația OSBB, una din cele patru organizații de basarabeni existente București, spun că i-au invitat pentru întâlniri cu basarabenii din București și pe ceilalți lideri ai Alianței pentru Integrare Europeană, Mihai Ghimpu, Serafim Urecheanu și Marian Lupu.

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, va fi de asemenea prezent la București pentru o întâlnire cu studenții basarabeni, însă președintele OSB, Ștefan Miron, spune că nu organizează această întâlnire, deoarece are „caracter preponderent electoral”:

Campania Votează pentru Basarabia ar trebui să mai cuprindă, pe lângă întâlniri cu politicienii din AIE, și alte conferințe de presă, o informare din ușa în ușă prin căminele bucureștene și o solicitare pe lângă Ministerul Transportului din România de a asigura gratuitate pe tren celor interesați să se deplaseze către cele 8 centre de votare care vor fi organizate în partea dreaptă a Prutului.

Reporter: George Simion

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ