Votul pentru democratie este unul pentru Europa

0
42

Mesajul de felicitare al Preşedintelui PPCD, Iurie Roşca, adresat aleşilor locali

Dragi colegi creştin-democraţi,
stimaţi reprezentanţi ai partidelor democratice,
iubiţi compatrioţi,

Vă aduc sincere felicitări pentru victoria politică obţinută în bătălia din alegerile locale 2007.
Aţi reuşit în condiţii extrem de grele, sub presiunea şi ameninţările puterii comuniste, să obţineţi un rezultat remarcabil, care ridică mişcarea creştin-democrată din ţară la un nivel calitativ nou.
De azi înainte, familia noastră politică îi va avea în persoana domniilor voastre pe fruntaşii colectivităţilor locale, interesele cărora vor fi servite în mod onest şi profesionist. Cei peste 60 de primari, 100 de consilieri raionali şi 800 de consilieri săteşti şi orăşeneşti reprezintă o creştere semnificativă a ponderii Partidului Popular Creştin Democrat în administraţia publică locală şi în viaţa politică a ţării în general. În acelaşi timp, scăderea vădită a ponderii Partidului Comuniştilor reprezintă eşecul utilizării abuzive a resurselor administrative şi falimentul propagandei negre, eşecul atacurilor murdare ale Puterii contra Opoziţiei.

Victoria voastră în Republica Moldova reprezintă în egală măsură şi victoria familiei noastre politice de pe continent, reunită în cadrul Partidului Popular European. Mesajele de salut din partea colegilor noştri din străinătate sunt dovada prestigiului internaţional deosebit la care se ridică PPCD după această confruntare majoră pentru democraţie şi integrare europeană.

Miza acestor alegeri nu este doar de importanţă locală şi administrativă. Ea este una cu profunde semnificaţii geopolitice. Votul pentru democraţi este unul pentru Europa şi valorile ei, pentru modelul euroatlantic de organizare a societăţii.

Doresc să aduc cu această ocazie sincere felicitări tuturor aleşilor locali din partea partidelor democratice, pe care îi privim ca pe nişte prieteni politici în vederea cooperării în organele puterii locale în numele interesului public. Adresăm felicitări speciale domnului Dorin Chirtoacă, învingătorului în cursa pentru funcţia de primar general al Chişinăului. Reuşita lui reprezintă un succes de vârf pentru toţi democraţii. De asemenea, ne declarăm toată deschiderea şi pentru acei aleşi locali din partea comuniştilor, care vor manifesta voinţa de cooperare cu democraţii în numele interesului naţional şi al fiecărei colectivităţi locale.

Concetăţeni, începând cu acest moment istoric Republica Moldova a păşit în mod hotărât pe calea strategică de apropiere şi ulterioară aderare la comunitatea ţărilor Uniunii Europene şi a Alianţei Nord Atlantice.

Aşa să ne ajute Dumnnezeu!

IURIE ROŞCA, Preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat

sursa:http://www.flux.md/c/pr100.php

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ