Zavarov – antrenor la „Zimbru”?

0
64

Alexandru Zavarov (46 de ani), unul dintre cei mai mari jucători ai URSS şi ai clubului de fotbal Juventus Torino, urmează să preia conducerea tehnică a lui FC „Zimbru” începând din vară. Se pare că „zimbrii” şi-au găsit antrenorul cu care vor să câştige după o pauză de şapte ani campionatul şi să atace Europa în sezonul viitor. Zavarov a refuzat să spună dacă a fost contactat de oficialii de la „Zimbru”, însă a mărturisit că, dacă actuala sa echipă, Arsenal Kiev, va fi desfiinţată, nu ar refuza o ofertă bună venită chiar şi din R. Moldova. Oficialii clubului din Chişinău nu au confirmat, dar nici nu au infirmat, deocamdată, această informaţie

Ucraineanul are motive să accepte „Zimbrul”

Ucraineanul ar vrea să rămână în continuare la Arsenal Kiev, doar că Primăria oraşului a refuzat să mai finanţeze echipa şi a pus-o în vânzare. Chiar dacă echipa este pe locul 11 în clasament niciun om de afaceri nu s-a arătat interesat să cumpere echipa nici cu 800 mii de grivne (117 mii de euro). Asta pentru că clubul din Kiev are datorii de 10 milioane de grivne, iar potenţialul cumpărător trebuie să cumpere echipa cu tot cu datorii. Astfel, Zavarov are mici şanse să rămână la cârma echipei atât timp cât nimeni nu este interesat să o cumpere. Fostul jucător al lui Juventus ar vrea să plece la o echipă cu pretenţii, care să aibă şansa să joace în cupele Europene. În acest sens, „Zimbru” este în pole-position, deoarece va juca în Cupa UEFA, iar din sezonul viitor, dacă va face câteva achiziţii, are şanse să câştige titlul.

De ce poate să nu accepte?� �

În primul rând, este vorba de bani. Cei din conducerea „zimbrilor” au arici la buzunar când vine vorba de oferirea unui salariu bun pentru un antrenor valoros. Fostul tehnician al galben-verzilor, Ivan Tabanov, avea aproximativ 1.000 de euro pe lună, un salariu pe care Zavarov nu-l va accepta niciodată din moment ce la Arsenal avea cel puţin 60.000 de euro pe sezon. De asemenea, Zavarov nu va accepta niciodată ca cineva din conducerea clubului să-i dicteze pe cine să includă în primul 11.

„Sunt 4-5 candidaţi pentru postul de antrenor”

Directorul tehnic al formaţiei „Zimbru”, Alexandru Curtianu, care ocupă în prezent şi funcţia de antrenor principal interimar, a declarat în cadrul unei emisiuni TV că are în vizor 4-5 candidaţi pentru postul de antrenor, atât din ţară cât şi din străinătate. „Nu am iniţiat deocamdată discuţii cu ei, dar vrem ca echipa să aibă antrenor cât mai repede”, a spus Curtianu. Dacă va bate palma cu patronul Nicolae Ciornâi, Zavarov va veni la Chişinău cu propria lui echipă de antrenori.

autor:Vitalie Hadei

sursa:http://www.jurnal.md/article/3087/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ