Zeci de localităţi din R. Moldova şi România au încheiat acorduri de înfrăţire în această vară

0
138
  1. Zeci de localităţi din R. Moldova şi România au încheiat acorduri de înfrăţire în această vară

Tot mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului încheie acorduri de înfrăţire cu scopul de a realiza în comun proiecte sociale şi de a apropia oamenii de pe cele două maluri ale Prutului. Iniţiatorii acţiunilor de înfrăţire îşi propun să folosească la maximum potenţialul unei ordonanţe de urgenţă care le oferă dreptul autorităţilor locale din România să finanţeze proiecte comune cu localităţi din R. Moldova.

http://www.jc.md/zeci-de-localitati-din-r-moldova-si-romania-au-incheiat-acorduri-de-infratire-in-aceasta-vara/

 

  1. Şcoală de vară pentru tinerii din Republica Moldova

Asociația de Relații Internaționale „Est-Democrația”  organizează în Iași de astăzi pînă pe data de 27 august ,  Școala de vară „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni și moștenirea culturală românească”. Asociația organizează evenimentul în parteneriat cu Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” (Academia Română – Filiala Iași),  Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova”. Școala de vară este finanțată de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

http://radioiasi.ro/stiri/reportaj-scoala-de-vara-pentru-tinerii-din-republica-moldova/

 

  1. Șefii serviciilor vamale din Ucraina, R. Moldova și România s-au întâlnit la Cernăuți

Reprezentanții administrațiilor vamale din Ucraina, Republica Moldova și România s-au întâlnit, la Cernăuți, pentru a discuta despre modalitățile de detectare și combatere a contrabandei, precum și despre mecanismele sporirii eficienței sistemului contabil în ceea ce privește circulația produselor și mărfurilor la frontiera celor trei țări, informează portalul bucovinean bucpress.eu.

http://www.revistamiscarea.ro/sefii-serviciilor-vamale-din-ucraina-republica-moldova-si-romania-s-au-intalnit-la-cernauti/

 

  1. Rezoluția finală: Participanţii la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului cer înfiinţarea Ministerului Românilor de Pretutindeni și înființarea de noi ICR-uri

Participanţii la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului solicită crearea unui Minister al Românilor de Pretutindeni, elaborarea şi aplicarea în regim de urgenţă a unei strategii pentru păstrarea identităţii naţionale a românilor din vecinătate şi din Balcani şi asigurarea unui număr suficient de secţii de votare peste hotare, la scrutinul parlamentar din decembrie, scrie corespondentul www.news.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/22679-rezoluia-final-participanii-la-universitatea-de-var-de-la-izvoru-mureului-cer-infiinarea-ministerului-romanilor-de-pretutindeni-i-infiinarea-de-noi-icr-uri.html

 

  1. Bookfest la Chişinău

La începutul lunii septembrie, va avea loc prima ediţie a târgului Bookfest care se va desfăşura la Chişinău. Ştiu că s-au depus eforturi pentru ca ea să fie organizată şi că, în măsura în care va promova, inevitabil, cartea în limba română în Basarabia, „Bookfest de Chişinău” va fi un succes.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/bookfest-chisinau-1_57bac0dc5ab6550cb8fd62c6/index.html

 

  1. Continuă pelerinajul tinerilor basarabeni, în Arhiepiscopia Târgoviştei

Tinerii basarabeni au venit pentru câteva zile în România, prin intermediul proiectului intitulat “Cunoaşte-ţi ţara”, care este derulat de Asociaţia Unionistă „Acţiunea 2012”, ce are în vedere aducerea pe teritoriul actual al ţării noastre a 100.000 de basarabeni pentru a cunoaşte realităţile româneşti concrete.

Reamintim că această acţiune are în vedere promovarea realităţilor româneşti printre tinerii români din Basarabia, ca modalitate de aprofundare a identităţii creştin-ortodoxe şi româneşti, iar în perioada recent trecută, câteva grupuri au vizitat deja Municipiul Târgovişte şi împrejurimile.

http://www.gazetadambovitei.ro/top-stiri/continua-pelerinajul-tinerilor-basarabeni-arhiepiscopia-targovistei/

 

  1. Studentii basarabeni invata la Iasi despre mostenirea culturala romaneasca

Asociatia de Relatii Internationale „Est-Democratia” organizeaza in Iasi, in perioada 22-27 august,  scoala de vara „Civilizatie, istorie si cultura romaneasca. Tinerii basarabeni si mostenirea culturala romaneasca”. Scoala de vara este organizata pentru studentii de la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

http://iasitvlife.ro/index.php/categorii/stiri-video/item/41073-studentii-basarabeni-invata-la-iasi-despre-mostenirea-culturala-romaneasca

 

  1. Cand regiunea e un butoi cu pulbere, reunirea Romaniei cu R.Moldova e singura solutie

De ce vorbim acum de reunire?

Pe acest fond de fariseism, de cativa ani o acumulare de evenimente aduce la lumina incet-incet problematica unionista si impinge solutia reunirii spre prim-plan. Ce s-a intamplat?

In al saselea rand, si in Romania, si in Republica Moldova s-au schimbat generatiile, iar tema unionista este adusa fara complexe si cu nonsalanta in apropierea multor dezbateri publice atat de catre tinerii militanti, cat si de catre o generatie de analisti cu o buna stapanire a regulilor dezbaterii publice.

http://fumn.eu/cand-regiunea-e-un-butoi-cu-pulbere-reunirea-romaniei-cu-r-moldova-e-singura-solutie/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ