Ziar nou Curaj şi noi probleme cu primăria Chişinău…

0
40

A apărut (şi e aproape bun de tipar) următorul număr de ziar (îl vedeţi alături şi puteţi citi varianta .pdf, aprox. 800 Kb). Cine are chef şi posibilitate deja poate să-l multiplice şi difuzeze. Dacă găsiţi în el greşeli vă rugăm să ni le semnalaţi.
Totuşi în acest număr de ziar nu veţi găsi decît anunţul că am decis să ieşim în stradă pe 27 martie, cu motivaţia acestei decizii. Nu şi faptul că Primăria Chişinău din nou intenţionează să interzică acţiunile stradale iniţiate de HP. Azi am fost chemat la primărie pentru şedinţa comisiei convocată doar pentru noi, erau 4 declaraţii prealabile – toate ale noastre, cu reprezentanţi ai primăriei, poliţiei, securităţii, poate şi ai procuraturii, ca să aflu de la ei că nu avem voie să pichetăm marţi, 27 martie nici una dintre instituţiile preconizate, pentru că… aşa vor ei! De fapt Ion Carmazan, juristul primăriei, a invocat diverse pretexte aberante şi ilegale, în baza cărora cei şase votau ca la comandă contra autorizării, dar era clar că au primit ordin să zădărnicească mitingurile, şi că nu conta ce vor inventa pentru asta.
Acum rămîne ca primarul să decidă dacă legalizează sau nu pichetările, ţinînd cont sau nu de opinia onanimă a “specialiştilor”, dar eu presimt că va fi iarăşi necesară adresarea în judecată, de data sta cu trei cereri simultan (Maratonul oratoric din 1 aprilie se pare că îl vor legaliza).
Mă întreb dacă n-ar trebui forţat iarăşi nota şi de ieşit în stradă oricum, în baza dreptului internaţional? Eu sunt dispus să fac asta, dar nu pot să merg la toate trei instituţiile dintr-o dată, or să mă ridice poliţia din prima! Cine mai vine cu mine? Vă garantez dosare bune de CEDO! ;-))

http://www.curaj.net/?p=2027#more-2027

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ