Zilele Francofoniei vor fi organizate in Republica Moldova

0
66

Francofonie
In Republica Moldova, in perioada 20-31 martie, se vor desfasura traditionalele Zile ale Francofoniei, organizate de Ministerul Afacerilor Externe si al Integrarii Europene al Republicii Moldova, Ambasada Frantei, Alianta Franceza din Moldova si Agentia Universitara a Francofoniei, cu sustinerea Organizatiei Internationale a Francofoniei.
Programul Zilelor Francofoniei dovedeste dinamismul Francofoniei in Moldova, cuprinzand peste 150 manifestari diverse organizate pe teritoriul intregii tari, informeaza Agentia DECA-press.
Printre actiunile ce se inscriu in cadrul Zilelor Francofoniei se numara si Festivalul filmului francofon. Acesta se va desfasura in perioada 21-30 martie la cinematografele „Odeon” din Chisinau, precum si la cinematograful „Patria” din Balti (24 martie), cinematograful „Patria „ Cahul (26 martie), „Patria” Ungheni (27 martie) si, in premiera, la cinematograful „Tiraspol” din Tiraspol.
Intrarea la proiectiile din cadrul Festivalului este libera.
O alta actiune culturala de anvergura este si concertul de muzica franceza cu participarea interpretei franceze Fabienne Laredo, acompaniata la acordeon de Gheorghe Ciumasu (Moldova). Concertul va fi sustinut vineri 28 martie, ora 20.00, la 44 Jazz café. Intrarea, la fel, este libera.

http://www.deca.md/?cat=art_com&id=1712

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ