Zilele Libertatii Presei se desfasoara in Republica Moldova

0
67

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, care se consemneaza la 3 mai, in R. Moldova vor avea loc mai multe evenimente marcate sub acest generic, informeaza DECA-press.
In sirul acestor evenimente se inscrie Festivalul International de Film Documentar „Cronograf”, care se desfasoara in perioada 1-5 mai.
La 3 mai, va avea loc conferinta de presa: „Zilele libertatii presei” (editia din 2007), cu participarea reprezentantilor organizatiilor de media din Republica Moldova. Tot atunci va avea loc lansarea versiunii noi a paginii web a Centrului Independent de Jurnalism. In aceeasi zi va fi difuzat unui raport de sinteza la tema: „Independenta ziarelor si agentiilor de presa – membre API” (mai 2006 – aprilie 2007) si un raport de monitorizare „Aplicarea Legii privind accesul la informatie”. De asemenea, va avea loc Clubul de presa la tema: „Instruirea jurnalistilor in Republica Moldova”.
La 4 mai va avea loc trainingul pentru judecatori, procurori si avocati „Eficientizarea accesului la informatie prin facilitarea accesului la justitie”, precum si Sedinta Clubului Jurnalistilor de Investigatie la tema: „Delictele de presa: cum sa evitam procesele impotriva jurnalistilor sau cum sa ne construim o aparare de succes”.
La 10 mai se va desfasura conferinta de presa pe marginea proiectului „Monitorizarea aplicarii in practica a Codului Audiovizualului al Republicii Moldova”.
Organizatorii evenimentelor sunt Centrul Independent de Jurnalism (CIJ), Asociatia Presei Independente (API), Centrul Acces-Info, Centrul de Investigatii Jurnalistice (CIN), Comitetul pentru Libertatea Presei, Agentia Media IMPACT, Asociatia Presei Electronice APEL, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Suprema de Justitie, Institutul National de Justitie, OWH TV Studio, Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania, Institutul Cultural Roman, Radio Europa Libera.
http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=763

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ