Zimbru şi-a completat rândurile cu încă doi jucători

0
51

„Zimbru” a fost completat cu Savinov şi Ţâgârlaş. Clubul „Zimbru” Chişinău s-a întărit cu doi jucători moldoveni, care au evoluat în Ucraina. Până la finele sezonului a fost semnat un contract cu ex-fundaşul selecţionatei R. Moldova, care în ultimul timp a evoluat pentru Volîn (Luţk). Pentru aceeaşi perioadă a fost împrumutat de la FC „Harkov” mijlocaşul echipei reprezentative de tineret, Igor Ţâgârlaş.

Alexei SAVINOV „Debut după 11 ani”
Alexei Savinov s-a înscris la ŞSCJRO „Nistru”, cum se numea în acele timpuri şcoala de fotbal „Zimbru”, în anul 1986. Însă debutul său la echipa principală a fost consemnat abia peste 11 ani, deşi între timp el a fost în vizorul echipei şi un anumit timp a evoluat pentru selecţionata R. Moldova. – Alexei, felicitări cu ocazia debutului! – Mulţumesc. Îmi este deosebit de plăcut să revin la echipa unde mi-am început cariera sportivă, unde am asimilat primele tehnici de măiestrie fotbalistică.– Cum s-a primit că a fost necesară o perioadă atât de lungă pentru a ajunge la echipa de bază?
– În virtutea unor anumite condiţii. În Zimbru-2 am fost primit deja la 16 ani. În 1998 am jucat pentru „Victoria” Cahul, iar apoi am revenit la Chişinău. Însă mie, ca tânăr jucător nu-mi era deloc simplu să promovez la prima echipă. După o scurtă evoluare la „Zimbru-2” am fost din nou împrumutat – de astă dată la „Olimpia” Bălţi, unde puteam acumula experienţă de joc în primul eşalon. În 2001, drumurile noastre cu clubul s-au despărţit: eu am ajuns la „Sporting” Chişinău. De acolo, peste un an am ajuns în Ucraina, la Metallurg Zaporojie.

– Această plecare ţi-a marcat cariera…
– În Ucraina nivelul fotbalului este multe peste cel din R. Moldova. Am jucat în echipe destul de tari. În afară de „Metallurg” au mai fost „Zakarpatie” Ujgorod şi „Volîn” Luţk ”а Украине уровнень футбола намного выше, чем в Молдове. Am jucat contra adversarilor de calibru european, precum dinamo Kiev sau Şahtar Doneţk. Când activezi într-un asemenea anturaj şi te implici total, poţi miza şi pe un progres sportiv. Prestanţa mea nu a rămas în afara atenţiei şi am fost convocat la selecţionata R. Moldova.

– Ce te-a impresionat cel mai mult în segmentul ucrainean al carierei?
– În Ucraina m-am aflat pe o perioadă de cinci ani. Deja în primul an de falare a mea la Zaporojie, „Metallurg” a fost foarte aproape de a obţine medaliile de bronz. Ne-am oprit la un pas de podium, ocupând locul patru. Am evoluat în Cupa UEFA. La „Zakarpatie” noi am stabilit o serie record de meciuri reuşite pe teren propriu în campionatele Ucrainei. La finalul seyonului respectiv, în baza votului exprimat de fani pe saitul clubului, eu am fost desemnat cel mai bun jucător al echipei „Zakarpatie”.

– Cum ai revenit la „Zimbru”?
– Toamna trecută la mine s-a încheiat contractul cu „Volîn”. Am încercat să-mi găsesc un angajament în alte echipe. Am fost la probe în „Krivbass” Krivoi Rog şi „Spartak” Nalcik. Dar nu s-a ajuns la semnarea de contracte. Când am revenit la Chişinău, a apărut varianta cu „Zimbru”. Contractul este valabil până la finele actualului sezon.

– Când ultima dată văzusei jocul „Zimbrului”?
– Încă în vara anului trecut la Chişinău – în meciul cu Metallurg Zaporojie din cadrul Cupei UEFA. În acel meci „Zimbru” mi-a plăcut foarte mult şi a avut toate posibilităţile să obţină victoria.

– Cum apreciezi debutul tău în partida cu FC „Tiraspol”?
– Cred că nu am jucat prost. Păcat că nu am câştigat

– Ce v-a împiedicat?
– Trebuie să marcăm şi goluri.

– La finele meciului a fost schimbat. De ce?
– Eu singur am cerut să fiu schimbat. Am început să am dureri musculare. Eu in genere am jucat într-un meci oficial pe teren artificial. După părerea mea, meciul putea fi lesne jucat şi pe iarbă, timpul ne permitea acest lucru.

– Mai poate „Zimbru” să ajungă pe „Sheriff” în campionat?
– Vom lupta până la capăt.

sursa:http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=911

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ