Ziua Naţională a înverzirii la Chişinău

0
50

Pregătirile pentru Ziua Naţională a înverzirii „Un arbore pentru dăinuirea noastră” sunt în toi la Chişinău. Sâmbătă, 5 aprilie, în fiecare sector al capitalei vor avea loc lucrări de amenajare şi extindere a spaţiilor verzi prin sădire de arbori şi arbuşti, transmite Info-Prim Neo.

Primăria municipiului Chişinău a elaborat programul de acţiuni şi a semnat o decizie în vederea desfăşurării acţiunii. Directorul Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferii Haruţa, a declarat la ultima şedinţă operativă de la Primărie că şi anul acesta puieţii vor fi achiziţionaţi de la întreprinderile silvice ale Agenţiei pentru Silvicultură „Moldsilva”. În total se preconizează să fie plantaţi 20,420 mii de arbori şi arbuşti.

Până acum pentru lucrările de înverzire s-au înregistrat circa 3300 de participanţi. Totuşi, potrivit directorului adjunct al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Galina Leahu, numărul doritorilor de a se implica este redus în comparaţie cu alţi ani. Agenţii economici, dar şi ceilalţi cetăţeni ai capitalei sunt chemaţi să participe cât mai dinamic la activităţile ce vor avea loc în cadrul Zilei Naţionale a înverzirii.

La indicaţia primarului general, Dorin Chirtoacă, lucrările de înverzire a Chişinăului trebuie sa fie strict supravegheate şi efectuate în conformitatea cu planul elaborat anterior. Responsabil de coordonarea acţiunii din 5 aprilie a fost numit viceprimarul Vladimir Coteţ.

În acelaşi context, Dorin Chirtoacă a subliniat faptul că municipiul Bucureşti s-a arătat interesat de construirea la Chişinău a unui scuar. În vederea realizării proiectului dat, responsabili de la Primărie urmează să identifice săptămâna aceasta un loc potrivit. De asemenea, edilul a readus în atenţie dorinţa Delegaţiei Comisiei Europene de a amenaja la Chişinău cu ocazia Zilei Europei un parc al Europei.

http://www.info-prim.md/?x=&y=14083

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ