Ziua Unirii Basarabiei cu România – 27 martie – sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului

0
86

 

  1. Clement Negruţ: Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională – primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor

Marţi 13 Martie Partidul Mişcarea Populară a obţinut un important  succes în Parlamentul României prin adoptarea proiectului de lege privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională. Este primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor, o iniţiativă extrem de importanţă pentru românii din România şi din Republica Moldova.

http://ziarulunirea.ro/clement-negrut-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-ca-zi-de-sarbatoare-nationala-primul-proiect-al-pmp-adoptat-cu-votul-majoritatii-deputatilor-413372/

 

  1. Ziua Unirii Basarabiei cu România – 27 martie – sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor, organizează o serie de evenimente în România și Republica Moldova, transmite ICR pe site-ul său preluat de Romanian Global News.

Duminică, 26 martie 2017, ora 18.00, Teatrul „Nottara” din București va susține pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți spectacolul Funcționarul destinului de Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colţeanu. În aceeași zi, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul le propune bucureștenilor, la Teatrul „Nottara”– sala „Horia Lovinescu”, spectacolul Cu jăraticul pe buze, după romanul lui I. Iachim, în regia lui Gheorghe Mândru.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/24311-2017-03-20-10-24-24.html

 

  1. Guvernele Romaniei si Republicii Moldova vor organiza, joi, o sedinta comuna

Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova vor organiza, joi, la Piatra Neamt, o sedinta comuna, potrivit unor surse guvernamentale.

UPDATE In acest context, vor avea loc intalniri bilaterale intre premierul Sorin Grindeanu si omologul sau Pavel Filip, precum si intre ministri din Guvernul Romaniei si omologii lor din Republica Moldova, se arata intr-un comunicat al Guvernului.  In cadrul sedintei comune si intalnirilor bilaterale vor fi abordate teme de interes comun, printre care proiecte din domeniile economic, energetic, al educatiei, finantelor, justitiei, al afacerilor interne.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21671361-guvernele-romaniei-republicii-moldova-vor-organiza-joi-sedinta-comuna.htm?nomobile=

 

  1. Concert #dinBasarabia 2017 pentru a sărbători Unirea: Zdob și Zdub și Alternosfera, din nou pe aceeași scenă la București

Concertul #dinBasarabia revine și în acest an cu o ediție la fel de spectaculoasă. Zdob și Zdub și Alternosfera de peste Prut vor urca din nou pe aceeași scenă la București, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișină, transmite ICR, preluat de Romanian Global News.

Evenimentul se va desfășura, ca în fiecare an, la Arenele Romane din Capitală, pe 25 martie 2017.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/24310-concert-dinbasarabia-2017-pentru-a-srbtori-unirea-zdob-i-zdub-i-alternosfera-din-nou-pe-aceeai-scen-la-bucureti.html

 

  1. Grindeanu: Crearea unei legături puternice între românii din țară și diaspora – prioritate a Guvernului

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la lansarea programului de tabere „ARC” 2017, că pentru Guvernul pe care îl conduce reprezintă o prioritate întărirea legăturii între românii din țară și cei din diaspora.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/03/20/grindeanu-crearea-unei-legaturi-puternice-intre-romanii-din-tara-si-diaspora-prioritate-a-guvernului-13-21-34

 

  1. Generalul (r.) dr. Constantin Degeratu:”Trebuie acţionat ca într-o situaţie premergătoare stării de război

Chiar dacă în zona limitrofă Mării Baltice, în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia afluiesc militari aliaţi, pentru întărirea acolo a defensivei NATO, arealul vecin Mării Negre este departe de a constitui unul marcat de porumbelul păcii. Preşedintele Igor Dodon, marioneta Moscovei la Chişinău, s-a făcut de râs la Kremlin, unde a fost lăsat să aştepte patru ore la uşa omologului rus, deloc impresionat de sticlele de vin aduse de vasal.

http://adevarul.ro/international/statele-unite/video-generalul-r-dr-constantin-degeratutrebuie-actionat-intr-o-situatie-premergatoare-starii-razboi-1_58d030a55ab6550cb8859321/index.html#

 

  1. Liderul unioniștilor, semnal de ALARMĂ: Pericol la SECURITATEA României

Preşedintele Republicii Moldova îşi argumentează intenţiile prin faptul că menţinerea în şcoli a disciplinei „Istoria Românilor” sfidează statalitatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova.

Potrivit lui Igor Dodon, această disciplină menţine în societate o stare de tensiune şi incertitudine privind viitorul statului moldovenesc.

George Simion, liderul unioniștilor, consideră în exclusivitate pentru DC News această solicitare o ”provocare”, dar trage un semnal de alară și consideră că acapararea puterii de Dodon ar însemna ”un pericol” și o ”amenințare la securitatea României”.

Amenințare la securitatea României

”Această mișcare nu a reușit-o Voronin, nu o va reuși nici Dodon. El se chinuie și dă din coate, doar, doar cineva îl va lua în seamă. În acest moment, Igor Dodon nu are nicio putere în al doilea stat românesc, Republica Moldova. Trebuie să iasă în evidență cu ceva.

https://www.dcnews.ro/liderul-unioni-tilor-semnal-de-alarma-pericol-la-securitatea-romaniei_536637.html?

 

  1. Diaspora se opune cu fermitate modificării sistemului electoral actual

În urma dezbaterilor grupurilor de lucru, participanţii solicită autorităţilor statului să îmbunătăţească legislația electorală, fără schimbarea sistemului electoral actual în cel majoritar, uninominal sau mixt, înainte de alegerile parlamentare din 2018, investigarea de urgență a furtului miliardului şi lupta reală cu corupția.

Din grupul diasporal „Adoptă un vot” fac parte circa 100.000 de membri.

http://www.jc.md/diaspora-se-opune-cu-fermitate-modificarii-sistemului-electoral-actual/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ